dieta drastica riscuri
Sanatate

Suntem dispuse sa facem orice pentru a obtine o talie de viespe. Astfel, fara prea multe informatii, ajungem sa tinem tot felul de diete gasite pe internet sau cautam diferite programe fitness tot in mediul online. Specialistii spun ca acestea pot avea urmari grave si de lunga durata asupra sanatatii.

De ce nu slăbești. Top 10 greșeli care îngreunează procesul de pierderea în greutate

Pierderea în greutate necesită mult efort și voință. În timp ce ne aflăm într-o călătorie de slăbire, primim tot felul de sfaturi de pierdere în greutate. Poate fi greu să ne dăm seama care sugestii sunt cu adevărat utile, iar adesea facem greșeli care ne pot face mai mult rău decât bine.

Află care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când încearcă să slăbească. Acești factori pot provoca chiar și creșterea în greutate dacă nu realizăm la timp. Deși a face exerciții fizice și a rămâne într-un deficit caloric poate părea ușor, mulți nu iau în calcul următoarele greșeli.

10 Greșeli pe care le faci și care îți încetinesc procesul de pierderea în greutate:

1. Stresul

Una dintre cele mai neglijate cauze ale creșterii în greutate este stresul. Experimentarea unor stări de spirit inconfortabile îți poate afecta metabolismul și te poate determina chiar să mănânci prea mult. Încercarea de a pierde în greutate poate provoca, de asemenea, stres. Relația cu tine și stările de spirit au un impact mai mare asupra greutății tale decât ai putea crede, așadar încearcă să ai grijă de starea ta emoțională. 

2. Sari peste mese

Momentele din zi în care mâncăm au, de asemenea, un impact uriaș asupra greutății noastre. Pentru a ține o dietă cu deficit caloric, recurgem cel mai adesea la săritul peste mese. Acest lucru îngreunează semnificativ pierderea în greutate. Săritul peste mese nu numai că te face să mănânci prea mult, dar îți încetinește și metabolismul.

3. Renunți la fibre

Multe diete de slăbire te încurajează renunți la "carbohidrați". Majoritatea alimentelor bogate în carbohidrați sunt bogate în fibre. Fibrele pot fi caracterizate ca fiind inutile, dar acest lucru este incorect. Sunt extrem de importante pentru funcționarea sănătoasă a sistemului nostru digestiv. De asemenea, te ajută să te simți plin mai mult timp, fapt pentru care e important să optezi pentru alimente sănătoase și mai puțin procesate, bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele.

Citește și: Trebuie eliminați sau nu carbohidrații din dietă? Ce spun specialiștii despre dietele sărace în carbohidrați și pierderea în greutate

4. Nu mănânci suficiente proteine

Atunci când încerci să slăbeși, ai tendința să crezi că o dietă bogată în proteine este necesară doar dacă mergi la sală. Deși o dietă bogată în proteine este necesară dacă faci sport,  aceasta este, de asemenea, necesară pentru toate celelalte tipuri de regimuri de slăbire. Proteinele  oferă energie, stimulează metabolismul și îmbunătățesc sănătatea mușchilor noștri.

5. Inconsecvența

Fie că este vorba de dieta noastră sau de rutina de antrenament, inconsecvența afectează instantaneu greutatea. Lipsa unei rutine adecvate poate lăsa corpul confuz. Este important să urmăm o rutină adecvată. Planificați-vă în avans rutina pentru săptămâna respectivă, ceea ce vă poate ajuta să rămâneți motivați.

6. Nu te documentezi suficient

Lipsa unei cercetări adecvate ar putea să te determine să iei decizii care ar putea face mai mult rău organismului tău decât bine și poate cauza complicații în ceea ce privește sănătatea. Este ideal să te documentezi și să ceri sfatul specialiștilor înainte de a începe o dietă de slăbire.

7. Consumul de alimente "sănătoase" ambalate

Pe măsură ce crește gradul de conștientizare a mâncării sănătoase, crește și disponibilitatea alimentelor sănătoase gata de consum. Alimentele sănătoase ambalate sunt sărace în calorii și favorabile dietei. Fiind gata de consum, acestea sunt ambalate cu diverși conservanți, zahăr, sodiu și alte componente care ar putea fi nepotrivite și nesănătoase.

De ce nu slăbești

8. Nu bei suficientă apă

Corpul nostru confundă adesea deshidratarea și foamea. Senzația de sete este adesea confundată cu cea de foame. Acest lucru determină mâncatul inutil. Cu toate acestea, consumul unei cantități mari de apă poate ajuta la accelerarea pierderii în greutate. Apa stimulează metabolismul, nivelul de energie, sănătatea mușchilor, fluxul sanguin și mulți alți factori.

Citește și: Cinci diete minune pentru pierderea kilogramelor în plus sau pentru menținerea siluetei. Încearcă ce ți se potrivește

9. Te concentrezi doar pe exerciții fizice

Se poate echivala faptul că exercițiile fizice extinse sunt suficiente pentru a pierde în greutate, dar acest lucru este incorect. Pentru a pierde în greutate, trebuie să fii atent la stilul tău de viață, la ceea ce mănânci și la cât de mult faci exerciții fizice. Exercițiile fizice excesive nu pot scuza o dietă nesănătoasă și bogată în calorii. Corpul tău are nevoie de alimente sănătoase pentru a pierde în greutate și, de asemenea, pentru a obține suficientă energie pentru a face exerciții fizice.

10. Nu dormi suficient

Așa cum am discutat mai sus, stilul de viață are un rol extrem de important în pierderea în greutate. Lipsa somnului îți poate reduce productivitatea și nivelul de energie în timp ce faci exerciții fizice. Un program de somn slab te poate face să-ți fie greu să rămâi motivați. Specialiștii recomandă ca pentru un stil de viață sănătos să dormim 7-8 ore pe zi.

A mânca mai puțin și a face mai multe exerciții fizice nu este atât de ușor pe cât ai putea crede. Corpurile noastre sunt extrem de complicate. Lipsa unor sfaturi adecvate sau de încredere poate face ca pierderea în greutate să fie mai dificilă. Este important să faci cercetări înainte de a începe să țineți un regim alimentar. De asemenea, este important să vorbiți cu un expert, astfel încât să urmezi calea corectă de a pierde în greutate.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri