mancatul noaptea
Sanatate

Fie ca iei o intreaga masa sau doar o gustare mica, mancatul tarziu noaptea are efecte secundare asupra sanatatii tale. De-alungul timpului au fost realizate mai multe cercetari pentru a se afla ce se intampla exact atunci cand mancam la miezul noptii. Sa vedem cum putem manca pe timp de noapte si evita cresterea in greutate

Mananci noaptea? Cum iti poate afecta acest obicei greutatea

Fie ca iei o intreaga masa sau doar o gustare mica, mancatul tarziu in noapte are efecte secundare asupra sanatatii tale. De-alungul timpului au fost realizate mai multe cercetari pentru a se afla ce se intampla exact atunci cand mancam la miezul noptii.

Iata ce ar trebuie sa stii:

  • Ora nu conteaza

Caloriile sunt calorii - se vor adauga la greutatea corporala indiferent de ora la care le consumam. Apetitul pe timp de noapte ramane acelasi si nu este o solutie sa ne infometam. O multime de persoane sunt "bufnite de noapte", fiindca noaptea se pot concentra si pot citi fara sa fie deranjati.

  • Noaptea suntem tentati sa consumam mai multe calorii

De ce ne ingrasam mai repede daca mancam pe timp de noapte? Potrivit The DailyNet, dupa ce terminam de luat cina, de cele mai multe ori ajungem sa mancam inghetata, chipsuri si sa consumam bauturi carbogazoase. Asta se intampla fiindca e mai comod sa apelam la astfel de alimente, in loc sa ne ridicam din pat si sa gatim o masa sanatoasa.

  • Avem mai putina activitate fizica

Ar fi un lucru neobisnuit sa auzi pe cineva ca merge la sala de gimnastica sau sa alerge la miezul noptii, nu-i asa? Este ceva care nu se intampla de obicei, ceea ce face ca organismul nostru sa fie lenes pe timp de noapte. In lipsa activitatii fizice, dupa consumul de alimente bogate in calorii, corpul se simte ingreunat si ia in greutate.

  • Trebuie sa ne cunoastem organismul

Suntem diferiti: apetitul nostru nu este acelasi, evident nici ora la care luam masa si nici modul in care asimilam caloriile. Unele persoane prefera sa manance un mic dejun copios, altele aleg sa ia un mic dejun satios, pe cand altii mananca pe timp de noapte.

Infometarea afecteaza modul in care functioneaza apetitul nostru si procesul de digestie. Prin urmare, daca cineva se simte infometat la miezul noptii, trebuie sa manance o cantitate adecvata de hrana pentru a evita consecintele neplacute.

  • Conteaza ce mancam

Dupa cum am mentionat in punctele anterioare, ora la care mancam nu este relevanta, atata timp cat facem miscare si suntem atente la ce consumam. Inlocuirea alimentelor bogate in calorii cu ceva sanatos, cum ar fi alimentele bogate in proteine, e cheia. Poti alege iaurtul grecesc simplu, care ajuta sa reduci pofta de mancare si nu ingrasa.

  • Ce poti manca noaptea

Consumul de supe bogate in proteine ajuta la tinerea foamei sub control. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri