somn animal
Timp Liber

Un studiu realizat recent de cercetatorii de la Colegiul Canisius din Buffalo, New York, sugereaza ca femeile tind sa doarma mai bine langa caini decat o fac langa partenerii lor.

Studiu: Femeile care adorm alaturi de caini au un somn mai bun decat alaturi de parteneri

Un studiu realizat recent de cercetatorii de la Colegiul Canisius din Buffalo, New York, sugereaza ca femeile tind sa doarma mai bine langa caini decat o fac langa partenerii lor.

La cercetare au participat 962 de femei. Din acestea, 55% au raportat ca au dormit cel putin o data cu un caine, iar 31% cu o pisica. 57% dintre ele si-au impartit patul si cu iubitul.

Participantele au completat un chestionar cu intrebari despre calitatea somnului si siguranta resimtita, pe timpul noptii, in preajma animalului de companie. Cele care au dormit cu partenerii au fost intrebate cum le-a fost afectat somnul de catre cealalta persoana si in ce masura s-au simtit in siguranta dormind cu ei.

Dupa ce au analizat datele, echipa de cercetatori a constatat ca partenerii umani si pisicile perturbau in aceeasi masura somnul femeilor. Cainii aveau mai putine sanse sa le trezeasca pe acestea si le confereau un sentiment crescut de securitate.

De ce? O teorie ar fi ca stapanele de caini tind sa aiba rutine zilnice mai stricte decat persoanele care nu au un animal de companie. In general, acestea adorm si se trezesc mai devreme decat femeile cu pisici, de exemplu. Trebuie sa se adapteze nevoilor cainilor si programul de somn al acestor animale tind sa coincida cu cel al proprietarului.

Pisicile, in schimb, sunt aproape la fel de agitate in timpul noptii ca oamenii si nu ofera senzatia de comoditate la fel de puternice precum cainii.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: studiu , somn , insomnie , trucuri somn

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri