retete smoothie-uri delicioase
Sanatate

Exista o serie de retete pentru smoothie-uri de casa, care nu numai ca sunt pline de nutrienti, dar chiar pot ajuta daca vrei sa scapi de cateva kilograme. Alegand ingrediente specifice care ajuta digestia, ard grasimile, scad inflamatia si multe altele, poti crea o bautura satioasa care sa te tina departe de mancare pentru minim o ora. Iata trei din aceste retete:

Vrei sa slabesti? Incearca aceste 3 smoothie-uri delicioase care te vor ajuta in lupta cu kilogramele

Exista o serie de retete pentru smoothie-uri de casa, care nu numai ca sunt pline de nutrienti, dar chiar pot ajuta daca vrei sa scapi de cateva kilograme. Alegand ingrediente specifice care ajuta digestia, ard grasimile, scad inflamatia si multe altele, poti crea o bautura satioasa care sa te tina departe de mancare pentru minim o ora. Iata trei dintre aceste retete:

Smoothie de citrice si ghimbir

Ingrediente: 1/4 cana suc de portocale
1 banana
1 radacina de ghimbir proaspat curatata
2 cani capsuni congelate.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

De ce functioneaza: Ghimbirul iti poate suprima pofta de mancare, poate ajuta la stimularea digestiei si scade inflamatia, iar toate acestea pot ajuta la pierederea in greutate. Capsunile au putine calorii si o multime de vitamina C, fibre, calciu, magneziu si potasiu.

Smoothie cu mango si seminte de chia

Ingredinete: 2 linguri seminte de chia
1 1/2 cana lapte de migdale neindulcit
2 banane medii, feliate si congelate
2 cani bucati de mango congelate.

De ce functioneaza: semintele de chia sunt pline de fibre, iar doua linguri au aproape 110 grame, ceea ce reprezinta aproape jumatate din aportul zilnic recomandat. Mango, de asemenea, este un fruct minunat, cu continut redus de carbohidrati si grasimi. Atentie insa la dimensiunea portiei pentru a evita sa ai prea mult zahar in bautura.

Smoothie de afine

Ingrediente: 1 1/2 sau 2 cani de lapte vanilat de migdale sau apa
1 1/2 cani afine congelate
1 1/2 cani banane congelate
1/4 cana unt de migdale
1/4 cana ovaz
2 linguri seminte de in

De ce functioneaza: Fructele de padure de tot felul sunt ideale pentru pierderea in greutate deoarece sunt dulci, dar sarace in grasimi si calorii.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?