rona hartner
Actualitate

Rona Hartner / Foto: Facebook

Iubirile Ronei Hartner, o cerere în căsătorie la 5 zile de la prima întâlnire, o fiică superbă și zvonurile despre Emil Constantinescu

Rona Hartner a murit la 50 de ani, după ce, cu câteva luni înainte, a fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal. În urma ei a rămas singurul ei copil, o fetiță de 15 ani, Rita Sumalya, rezultat al iubirii ei cu Rocco Sedano, dansator și muzician.

Rona Hartner a fost căsătorită de două ori. Prima dată cu Rocco Sedano, un artist francez de origine argentiniană, cu 8 ani mai tânăr decât ea, alături de care a devenit mamă.

Citește și: A murit Rona Hartner. Actrița avea 50 de ani și fusese diagnosticată cu cancer la plămâni și creier

Rona Hartner, cerută în căsătorie la 5 zile de la prima întâlnire

Artista l-a cunoscut la un spectacol susținut de acesta, l-a invitat să se alăture trupei sale și el a acceptat. Mai mult, la cinci zile după ce a cunoscut-o, a și cerut-o de soție. După mai puțin de un an de căsnicie, însă, Rona a cerut divorțul. A spus la acea vreme că nu se potrivea cu el "religios", dar și că Sedano se cam împrietenise cu paharul.

Citește și: Rona Hartner, diagnosticată cu cancer în stadiul patru: "Am o stare de oboseală permanentă". A mai învins o dată boala

De ce s-a destrămat al doilea mariaj

Al doilea mariaj al Ronei Hartner a fost cel cu francezul Herve Camilleri. Cei doi au divorțat la notar în septembrie 2021, după aproape doi ani de mariaj. Au colaborat și profesional, fiind invitați la mai multe emisiuni la care și-au prezentat proiectul muzical, unul cu influențe electro și gospel.

rona hartner sot
Rona Hartner și al doilea ei soț, Herve / Foto: Instagram Rona Hartner

"M-a îndepărtat de toată lumea, inclusiv de fata mea. Proiectul lui, el, tot ceea ce era, devenise prioritar. Eu am trecut pe planul doi și chiar mult mai departe. Persoana respectivă, cu care am fost căsătorită, avea un spirit de zâzanie în care se certa din absolut nimic. Începeau toate certurile vineri, când trebuia să am weekendul pentru fata mea. De vineri până duminică era coșmar”, povestea Rona Hartner despre ceea ce a făcut-o să divorțeze de al doilea soț.

Recent, după problemele de sănătate grave prin care a trecut, artista iubită și în România, dar și în Franța spunea că nici Rocco, nici Herve nu au sărit în ajutorul ei.

„Nu, nu m-a ajutat niciunul dintre ei, cu nimic. Mama a venit din Canada, au venit pe fugă și sora, și fratele meu și m-au ajutat cu de toate, cu tot ce au putut. N-a fost însă și cazul foștilor soți, trebuie să înțeleg că unele uși se închid pe viață”, spunea Rona Hartner pe marginea acestui subiect.

Rona Hartner, o fiică din primul mariaj

rona hartner si fiica ei
Rona Hartner și fiica ei, Rita Sumalya / Foto: Facebook

Rona Hartner a devenit mamă doar o dată. În 2008 a adus pe lume o fetiță căreia i-a dat un nume deosebi: Rita Sumalya. "Am vrut să îi dau un nume quechuan ca să nu își uite originile din Argentina, mai precis de la indienii quechuan de unde vine străbunica ei, din partea tatălui. Am ales Sumalya care înseamnă „lumină frumoasă” și pe urma i-am pus și numele sfintei mele preferate, Sfânta Rita, și atunci are cele două nume", spunea artista despre semnificația celor două prenume ale fiicei sale.

Rita Hartner calcă pe urmele părinților ei. E apropiată de lumea artei și a jucat deja în câteva filme. Îi place machiajul, așa că recent a mers la una dintre cele mai cunoscute școli și a obținut deja prima ei diplomă de make up artist. Și designul interior o pasionează, semn că are ochi pentru frumos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Fiica mea, Rita, scumpa de ea, mă susține necondiționat, prin simplul fapt că nu îmi arată când plânge și că este speriată de situație", declara Rona după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. La acel moment, medicii i-au spus pe șleau că este cazul să-și facă testamentul.

"Toți doctorii mă trimiteau la notar să-mi fac testamentul. Am fost cu copilul meu să-mi fac testamentul, să-i las totul. A fost groaznic pentru noi", spunea Rona în urmă cu două luni și jumătate, când spunea că se simte mai bine și intra în direct într-o emisiune tv.

rona hartner si fiica ei
Rona Hartner și fiica ei, Rita Sumalya / Foto: Facebook

Ce spunea Rona Hartner despre zvonurile că ar fi fost amanta fostului președinte Emil Constantinescu

În a doua jumătate a anilor '90, în presa de la acea vreme, s-a spus că Rona Hartner a fost amanta lui Emil Constantinescu. Nu cu mult timp în urmă, invitată emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", artista explica de unde a pornit totul și a spus că a fost pur și simplu o exagerare și nimic adevărat.

„Dansasem și eram pozată de cineva din exterior, nu era viață intimă. Câtă vreme cineva a pozat două persoane care dansează, asta înseamnă, pur și simplu, că nu era ceva intim. L-am văzut o singură dată în viață (n.r.: pe președinte) în noiembrie 1996, în 1997 m-am mutat la Paris, el și-a văzut de treaba lui cu politica.

N-am avut nicio treabă, nu l-am mai văzut, lumea avea nevoie de un scandal și a fost cel mai mare scandal care a lansat cursa scandalurilor, dar mie mi-a făcut un mare deserviciu. Nu dansul a fost vinovat, ci prietena mea, care a utilizat acel dans ca să mă compromită”, i-a mărturisit Rona Hartner lui Denisei Rifai la momentul respectiv

Starea de sănătate a Ronei Hartner s-a degradat rapid în ultimele zile

Cu mai puțin de două săptămâni înainte să se stingă, într-un interviu pentru Ciao, artista mărturisea că a aflat la ultimul control că metastazele i s-au extins, fapt pentru care nu poate să-și facă niciun program pentru următoarea perioadă.

Citește și: Rona Hartner, după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru: „Am tras ca un măgăruș. Nu a știut nimeni ce greutăți am!”

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că s-a extins… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier. În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie. Dar o să fac un video pe pagina mea de Facebook, acolo unde o să vorbesc mai pe larg despre acest lucru”, a spus Rona Hartner, puțin îngândurată, potrivit sursei citate. 

Nu mult a trecut, și sora ei, Rinda, dădea vestea că Rona își trăiește ultimele clipe de viață. Joi, 23 noiembrie, Rona Hartner a murit la doar 50 de ani.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri