Rona Hartner
Actualitate

Rona Hartner / Facebook

A murit Rona Hartner. Actrița avea 50 de ani și fusese diagnosticată cu cancer la plămâni și creier

Rona Hartner, celebra actriță în vârstă de 50 de ani, s-a stins din viață joi, la câteva ore de când sora ei, Rinda, anunța că își trăiește ultimele clipe.

Rona Hartner fusese diagnosticată cu cancer în stadiul patru la începutul anului, iar în urmă cu mai bine de o săptămână anunța că i s-au extins metastazele.

rona hartner
Rona Hartner / Foto: Facebook

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, scria sora ei aseara.

Citește și: Val de reacții după ce sora Ronei Hartner a anunțat că actrița „își trăiește ultimele clipe”. Dan Negru: „Dumnezeu să-i lumineze calea”

Rona Hartner a anunțat la începutul anului că are cancer în stadiul patru 

În luna aprilie a acestui an, Rona Hartner a vorbit despre problemele cu care se confruntă, mărturisind că diagnosticul primit - cancer la plămâni și metastaze pe creier - a fost neașteptat și a dărâmat-o. Totuși, ea susținea că nu își pierde speranța și are încredere în Dumnezeu că totul va fi bine.

Diagnosticată cu cancer la colon și la ficat în 2019, Rona Hartner s-a vindecat un an mai târziu. Acum, însă, patru ani mai târziu, boala recidivase.

A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el”, a spus artista, potrivit Libertatea.

„Sunt nefumătoare. Nu am niciun motiv să am cancer de plămân. Ce, am răcit o dată și am cancer de plămân? Nu! A fost pe fond emoțional. Pentru că anul acesta am tras ca un măgăruș. La niște chestii foarte grave, dure în viața mea. Piatră peste piatră, le-am tras cu spatele meu până când totul s-a făcut praf, sănătatea, totul! Nici n-am spus nimănui, nici fratele, nici sora, nici mama nu știau ce greutăți am eu. Le țineam pentru mine, cum face lumea cu bun-simț. «Haide, domnule, nu mă mai victimizez atât. Alții au probleme mai mari, le păstrez pe ale mele pentru mine.» Așa că am ținut totul în mine și am suferit. Așadar, corpul a reacționat. Iar veștile de la doctor care trebuie să-ți dea speranță și fericire îmi făceau și mai rău”, a mai explicat artista, potrivit sursei citate.

Citește și: Rona Hartner, diagnosticată cu cancer în stadiul patru: “Am o stare de oboseală permanentă”. A mai învins o dată boala

„Am cancer de fumător în corp de nefumător. Totul a venit pe un fond de stres foarte mare, foarte puternic. Am și dorința asta mare să fac ceva, dar nu mai pot. Acum două săptămâni aveam 50 de ani, acum am 185. Când trebuie să fac orice mișcare, îmi ia ca unui om de 185 de ani. Eu am vrut să am o vârstă avansată, dar nu acum, nu tot anul ăsta. Voiam în timp să apară vârsta avansată. M-am trezit de pe o zi pe alta cu această vârstă. Prietenii mei au fost atât de panicați când au văzut ce mi se întâmplă… Le-am zis să se roage. Și să mă ajute să mai fac ultimul album, dar vreau să scriu și o carte. Dar cum să te concentrezi când, de fapt, ești diminuat? Sinceră să fiu, am corpul de 50 de ani și tonusul de 185 de ani, totul e diminuat.”, mai spunea ea.

În urmă cu mai puțin de zece zile, însă, într-un interviu pentru Ciao, artista mărturisea că a aflat la ultimul control că metastazele i s-au extins, fapt pentru care nu poate să-și facă niciun program pentru următoarea perioadă.

Citește și: Rona Hartner, după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru: „Am tras ca un măgăruș. Nu a știut nimeni ce greutăți am!”

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că s-a extins… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier. În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie. Dar o să fac un video pe pagina mea de Facebook, acolo unde o să vorbesc mai pe larg despre acest lucru”, a spus Rona Hartner, puțin îngândurată, potrivit sursei citate. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri