Tina Turner
Actualitate

Tina Turner, în anii '80/ Foto: Profimedia

Tina Turner luase în calcul sinuciderea asistată în Elveția, înainte ca soțul ei să-și doneze rinichiul pentru ea

Tina Turner a recunoscut în cartea sa de memorii „Tina Turner: My Love Story”, pe care a lansat-o în 2018, că a luat în calcul sinuciderea asistată în Elveția, înainte ca soțul ei, Erwin Bach, să-i doneze un rinichi în 2017 pentru ca ea să poată supraviețui, în timp ce lupta și cu cancerul intestinal, cu care fusese diagnosticată cu un an înainte.

Tina a detaliat în autobiografia sa că la sfârșitul anului 2016 s-a înscris într-o asociație care ghida acest proces, în timp ce se pregătea mental pentru posibilitatea de a muri curând, arată Daily Mail.

Îndrăgita vedetă s-a stins din viață săptămâna aceasta, la vârsta de 83 de ani, în casa ei din Küsnach, lângă Zurich, după ce s-a luptat cu toate aceste probleme grave de sănătate.

Urmărește documentarul Sălbăticia Orientului Mijlociu și află totul despre fascinantul ținut. Pe Digi Animal World și Digi Online, azi de la ora 18:10.

În 2016, Turner afla că hipertensiunea ei necontrolată a accelerat afectarea rinichilor. Într-un fragment din cartea sa, publicat de DailyMail.com, artista nota:

„Până în decembrie 2016, rinichii mei funcționau la 20%. Și m-am confruntat cu două opțiuni: fie dializă regulată, fie transplant de rinichi. Nu asta îmi imaginam eu despre viață. Dar toxinele din corpul meu preluaseră controlul. Nu mai puteam să mănânc. Supraviețuiam, dar nu trăiam. Am început să mă gândesc la moarte. Dacă rinichii mei cedau, puteam accepta asta. Când e timpul, e timpul. Nu mă deranja gândul de a pleca din lumea asta, dar eram îngrijorată de cum se va întâmpla asta. Unul dintre beneficiile de a trăi în Elveția este că sinuciderea asistată este legală, deși pacientul trebuie să-și injecteze singur substanța letală. Există mai multe asociații care îți sunt alături în tot acest proces, inclusiv Exit și Dignitas. M-am înscris pentru a fi membru Exit, pentru orice eventualitate.”

„Cred că atunci ideea morții mele a devenit o realitate pentru Erwin. Era îndurerat, nu voia să mă piardă, nu dorea să plec.”

Tina Turner a dezvăluit în volumul de memorii că acela a fost momentul în care soțul ei s-a oferit să-i doneze un rinchi.

„El a spus că nu vrea altă femeie sau altă viață; eram fericiți și ar fi făcut orice pentru ca noi să rămânem împreună. Atunci m-a surprins fantastic, a fost un șoc. A spus că vrea să-mi dea unul dintre rinichii lui. Am fost copleșită de măreția gestului său. Dar pentru că îl iubesc, primul meu răspuns a fost să încerc să-l conving să nu facă un pas ireversibil.”

Ea a dezvăluit că Erwin a trecut printr-o serie de teste psihologice pentru a se asigura că donează un rinichi din motivele corecte.

„Apoi a fost programată ziua noastră cea mare: 7 aprilie 2017. Au pregătit două săli de operație — una pentru donator și una pentru mine — două echipe chirurgicale. Erwin a intrat primul. Am urmat eu. Când m-am trezit, mi-a luat ceva timp să înțeleg că eram la Terapie Intensivă, înconjurată de ceea ce părea a fi 100 de aparate, și-mi începeam noua viață cu un rinichi sănătos. Cel mai bun moment a fost când Erwin a venit în camera mea și l-am văzut că e bine”.

Oprah: „Tina nu era bine, știam că e bolnavă”. Ce i-a mărtursit artista în 2019, când Winfrey a mers să o viziteze la spital

Oprah Winfrey, prietena de multă vreme a cântăreței Tina Turner, și Gayle King, aflate amândouă în vacanță în Italia, au apărut joi la CBS Mornings, pentru a-și împărtăși amintirile despre regretata artistă și a-i aduce un omagiu.

În ciuda faptului că amândouă știau că Tina „nu era bine”, moartea acesteia a fost un șoc pentru ele.

„Cu siguranță știam că era bolnavă, o văzusem în 2019, am mers să o vizitez la spital ... Și ea îmi spusese atunci că e pregătită să plece, să părăsească această lume”, a spus Oprah. „Am crezut atunci că va fi ultima oară când o voi vedea.”

„Tina a trecut prin criză după criză, în ceea ce priveștea sănătatea”, a adăugat Oprah, iar Gayle a continuat: „Dar mereu a învins”.

Oprah Winfrey a vorbit apoi și despre soțul Tinei, producătorul de muzică Erwin Bach, pe care l-a descris drept „cea mai bună persoană pe care am cunoscut-o vreodată”, pentru că „el i-a întreținut în tot acest timp Tinei pofta de a trăi”.

Oprah a spus că în ciuda problemelor de sănătate ale vedetei americane, inclusiv operația la coloană din februarie, Erwin „nu a renunțat niciodată la ea”.

În încheiere, ea a mărturisit: „Este incredibil când întâlnești o persoană pe care ai admirat-o de atâta vreme și nu numai că se ridică la înălțimea a ceea ce speri că ar fi, dar depășește toate așteptările. Și asta a fost Tina”.

Etichete: tina turner

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri