Camilla The Queen Consort Visits Barnardo's Bow Nursery With Paddington Bear Gifts - Bow, London
Actualitate

Camilla, regina consoartă, donează copiilor ursuleții Paddington. Profimedia

VIDEO. Camilla a donat copiilor ursuleţii Paddington depuși de britanici în semn de omagiu adus regretatei regine Elisabeta a II-a

Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, a înmânat personal, joi, zeci de ursuleţi Paddington unei organizaţii de caritate pentru copii, oferind un nou cămin unor jucării care au fost depuse de britanici în spaţii publice în semn de omagiu adus regretatei regine Elisabeta a II-a, informează Reuters.

Locuitorii din Regatul Unit au depus peste 1.000 de ursuleţi Paddington şi alte jucării de pluş alături de coroane de flori şi mesaje în faţa palatelor şi parcurilor regale din Londra şi Windsor în perioada de doliu naţional ce a fost decretată după decesul Elisabetei a II-a în septembrie.

Ursuleţii au fost trimişi mai întâi la o curăţătorie profesionistă, iar regina consoartă Camilla a vizitat joi organizaţia de caritate Barnardo's Nursery din estul Londrei pentru a participa la „un picnic cu ursuleţi de pluş” în timpul căruia au fost servite sandviciuri cu marmeladă.

Camilla a înmânat personal aceste jucării unor copii proveniţi din familii vulnerabile, ajutaţi de această asociaţie. Regina Elisabeta a II-a a patronat organizaţia de caritate până în 2016, anul în care Camilla, pe atunci ducesă de Cornwall, devenită în prezent regină-consoartă, a preluat acest patronaj.

Citește și: Camilla va avea o ceremonie proprie, urmând să fie încoronată ca Regina Consoartă. Prințul Philip nu a beneficiat de același tratament

Regina consoartă Camilla a fost însoţită joi de doi actori din distribuţia celor mai recente filme din seria „Paddington”, Hugh Bonneville şi Madeleine Harris, care interpretează personajele Mr. Brown şi Judy Brown în adaptările cinematografice ale acestor cărţi pentru copii.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Legătura dintre casa regală britanică şi ursuleţul Paddington

În iunie, regina Elisabeta a II-a a fost prezentată într-un videoclip în timp ce lua ceaiul alături de celebrul personaj pentru copii la Palatul Buckingham, iar clipul în sine a devenit unul dintre cele mai populare momente din cadrul celor patru zile de manifestări organizate în Regatul Unit pentru a celebra cei 70 de ani de domnie ai fostei suverane.

În respectiva filmare, fosta suverană i-a mărturisit ursuleţului Paddington că ţinea întotdeauna în poşeta ei un sandviş cu marmeladă - mâncarea preferată a acestuia.

Cu pălăria roşie şi paltonul lui albastru, ursuleţul Paddington este un personaj cult al literaturii britanice pentru copii încă din anii 1950.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?