dieta
Sanatate

Cu totii ne dorim un corp sanatos si zvelt insa uneori pare imposibil sa slabim, chiar daca este vorba doar de cateva kilograme. O serie de factori, de multe ori ignorati, sunt deteminanti indiferent de tipul de regim pe care il alegem.

De ce nu slabesti, chiar daca tii dieta. Cele mai frecvente cauze care te impiedica sa ai greutatea dorita

Cu totii ne dorim un corp sanatos si zvelt insa uneori pare imposibil sa slabim, chiar daca este vorba doar de cateva kilograme. O serie de factori, de multe ori ignorati, sunt deteminanti indiferent de tipul de regim pe care il alegem.

Care sunt greseli comune pe care majoritatea dintre noi le facem, afli in randurile care urmeaza.

Daca vrei sa slabesti sanatos si sa ai rezultate durabile, trebuie sa ai grija ce si cand mananci. O greseala frecventa este saritul peste micul dejun, care este cea mai importanta masa a zilei.

Zilnic ar trebui sa te asiguri ca iei cele trei mese principale si ca intre ele ai cel putin doua gustari sanatoase. Prima masa ar trebui sa nu fie mai tarziu de o ora dupa ce te-ai trezit, in timp ce masa de seara trebuie luata pana in ora 19. Chiar daca esti atenta la ce consumi, mancarea pe care o savurezi la 10 noaptea nu o sa aiba efecte prea bune asupra organismului tau.

Incearca sa te documentezi referitor la numarul de calorii pe care le contine mancarea ta. Ai la dispozitie o multime de aplicatii care te pot ajuta in acest sens.

De asemenea, fii atenta la tipul de lichide pe care-l bei. Apa trebuie sa fie pe primul loc, iar sucurile acidulate sau cu un continut mare de zahar sunt interzise. In plus, daca vrei sa slabesti trebuie sa stai departe de alcool.

O dieta fara exercitii fizice nu functioneaza

Nu exista o cale miraculoasa prin care poti slabi sanatos, fara sa depui si putin efort. Daca te intrebi de ce nu slabesti, s-ar putea ca de vina sa fie lipsa exercitiilor fizice. Nu este suficient sa mergi la sala o data pe saptamana.

Fa miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi si incearca sa te antrenezi pentru o ora macar de trei ori pe saptamana. Cu cat muncesti mai mult, cu atat vei vedea rezultatele mai repede.

Somnul odinitor este vital

Daca nu te odihnesti cum trebuie o sa iti fie destul de greu sa slabesti. Atunci cand dormi, organismul isi ia energia de care are nevoie, iar daca nu acorzi destule ore somnului, corpul tau isi va lua energia necesara din mancare. Iti va fi greu sa te concentrezi si iti va fi foame mai des.

Sursa foto: Shuttertstock

Etichete: dieta de slabit

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri