dieta drastica riscuri
Sanatate

Suntem dispuse sa facem orice pentru a obtine o talie de viespe. Astfel, fara prea multe informatii, ajungem sa tinem tot felul de diete gasite pe internet sau cautam diferite programe fitness tot in mediul online. Specialistii spun ca acestea pot avea urmari grave si de lunga durata asupra sanatatii.

Dietele minune si efectele secundare. Cum iti afecteaza sanatatea un astfel de regim

Vara poate fi considerat sezonul dietelor periculoase. Suntem dispuse sa facem orice pentru a obtine o talie de viespe. Astfel, fara prea multe informatii, ajungem sa tinem tot felul de diete gasite pe internet sau cautam diferite programe fitness tot in mediul online. Specialistii spun ca acestea pot avea urmari grave si de lunga durata asupra sanatatii.

Rezultatul unei diete drastice poate avea rezultatul opus a ceea ce ne dorim. Slabim relativ repede, dar la fel de repede ne si ingrasam.

Expertii spun ca dieta trebuie sa fie personalizata, in functie de nevoile fiecarui om, altfel urmarile pot fi grave.

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

"Cel mai frecvent alimentatia influenteaza diabetul, nivelul glicemic din sange, starile de oboseala, greata, probleme cu stomacul, gastrita, ulcer. Acestea, bineinteles, apar pe termen lung si multi nu le pun in seama dietelor pentru ca ele nu apar imediat", spune Cristi Strava, tehnician nutritionist.

La fel este si in cazul antrenamentelor.

"O tehnica foarte corecta ajuta de 10 ori mai mult acel corp. Sunt foarte multe exercitii luate de pe internet si sunt facute foarte prost. Toti vor aici si acum si nu o sa-i ajute. Intervine partea de supraantrenament, ceea ce insemna foarte mult stres pe articulatii, se poate ajunge chiar la rupturi musculare", explica Adela Nicoleta Matei, antrenor fitness, pentru Digi24.

Recomandarea expertilor este ca atat dieta, cat si antrenamentele sa fie incepute inainte de sezonul de vara.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?