grasime burta
Sanatate

Si pentru ca este o problema foarte raspandita, informatiile despre grasimea abdominala si tot felul de sfaturi pentru combaterea ei sunt nenumarate. Care dintre ele sunt adevarate si care false, vezi in randurile care urmeaza:

Mituri si adevaruri despre grasimea de pe burta. Cum scapi, de fapt, de ea

Sunt putine norocoase care, fara a avea o dieta sanatoasa si a face constant sport, au talia supla si frumos definita. In rest, intr-o masura mai mica sau mai mare, ne confruntam toate cu depunerile inestetice de grasime din jurul abdomenului.

Si pentru ca este o problema foarte raspandita, informatiile despre grasimea abdominala si tot felul de sfaturi pentru combaterea ei sunt nenumarate. Care dintre ele sunt adevarate si care false, vezi in randurile care urmeaza:

Multi spun ca este cel mai nociv tip de grasime si acest lucru este adevarat. Grasimea acumulata in zona taliei este mai periculoasa decat cea depusa pe solduri, coapte sau alte zone ale corpului. Numeroase studii pun in evidenta legatura ei cu diverse afectiuni, precum diabetul zaharat, bolile de inima, accidentul vasculat cerebral si chiar cancer de san.

Persoanele care vor sa scape de grasimea de pe burta sunt sfatuite sa faca abdomene, care ajuta, de fapt, la intarirea musculaturii abdominale. Cel mai eficient mod de a scapa de burtica este sa alergi, inoti sau sa mergi pe bicicleta, cel putin 30 de minute, 5 zile pe saptamana.

Un alt lucru care se spune despre grasimea abdominal este ca e mai greu de "topit". Studiile sustin ca aceasta este prima care cedeaza atunci cand urmezi un regim alimentar echilibrat, asociat unui program regulat de exercitii fizice.

Unele tipuri de lipide pot redirectiona grasimea din alte zone in cea abdominala sau nu? Oamenii de stiinta de la Universitatea Wake Forest din California au descoperit ca acizii grasi trans se fac vinovati de cresterea cantitatii de grasime stocata in zona burtii, inclusiv prin redistribirea tesutului adipos spre abdomen din alte parti.

Acestia se gasesc in special in margarina, produse de patiserie, biscuiti si alte produse foarte procesate.

De altfel, multi afirma ca o dieta bogata in fibre ajuta la subtierea taliei. Asa este, spun cercetatorii. Un studiu aparut in Jurnalul Americand de Nutritie Clinica arata ca o dieta bogata in cereale integrale, controlata din punct de vedere caloric, favorizeaza reducerea circumferintei taliei in cazul subiectilor cu obezitate abdominala.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri