dieta sanatoasa
Sanatate

Top șase cele mai eficiente diete din toate timpurile. Cum știi că ai ales un regim care te va ajuta să slăbești cu adevărat

Există unele diete care au trecut testul timpului și au dovedit, pe lângă faptul că oferă rezultate vizibile, că sunt și sănătoase. Acestea includ: dieta mediteraneană, Paleo, dietele cu un conţinut scăzut de carbohidrați, precum și cele pe bază de plante și cereale integrale. Iar motivul constă în șase lucruri pe care aceste diete la au în comun:

1. Conținut scăzut de zahăr

Consumul excesiv de zahăr este cel mai nesănătos aspect al unei diete moderne. Când mănânci prea multă fructoză- una dintrele principalele forme de zahăr - îți supraîncarci ficatul, care este forțat să o transforme în grăsime. De asemenea, zahărul oferă calorii care nu conțin substanțe nutritive și, în plus, acesta este asociat cu boli precum obezitate, diabet de tip 2 și boli de inimă.

Majoritatea experților sunt de acord că aportul excesiv de zahăr este dăunător. Prin urmare, majoritatea dietelor de succes fac o prioritate în reducerea adaosului de zahăr.

2. Eliminarea carbohidraților rafinați

Glucidele rafinate - care sunt zahărul și alimentele procesate cu amidon, inclusiv cerealele, cărora li s-a îndepărtat cea mai mare parte a fibrelor - sunt un alt ingredient pe care experții în nutriție îl consideră nesănătos.

Cel mai frecvent carbohidrat rafinat este făina de grâu, care se consumă în cantități masive în țările occidentale. Amidonul din cerealele rafinate poate provoca creșteri rapide ale zahărului din sânge, ceea ce duce la pofte și supraalimentare câteva ore mai tărziu, când zahărul din sânge scade.

Așadar, dietele eficiente recomandă eliminarea carbohidraților rafinați și înlocuirea acestora cu cereale integrale.

Citeşte şi: Dieta Pegan - Ce este, cum se urmează și care sunt beneficiile pentru sănătate

3. Evitarea uleiurile vegetale bogate în grăsimi Omega-6

Uleiurile vegetale au un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați omega-6, care pot contribui la apariția bolilor de inimă.

Pentru a evita consumul excesiv de uleiuri vegetale înlocuiți-le cu ulei de măsline sau alte alternative cu un conținut scăzut de Omega-6.

4. Eliminarea grăsimilor trans atificiale

Majoritatea dietelor sănătoase recomandă eliminarea acestor grăsimi din alimentație. Acestea sunt produse prin hidrogenarea uleiurilor vegetale. Multe studii arată o legătură cu inflamația și afecțiuni precum bolile de inimă. Utilizarea lor a fost limitată sau interzisă în multe țări, inclusiv în Statele Unite.

5. Recomandă consumul de fructe și legume

Toate dietele de succes subliniază consumul de multe legume și, în majoritatea cazurilor, fructe. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și fibre prebiotice sănătoase.

Citeşte şi: Ce mănânci pentru o dietă echilibrată. Cele mai sănătoase tipuri de pește

6. Se concentrează pe alimente și nu pe calorii

Un alt lucru pe care îl au în comun dietele de succes este acela că, subliniază importanța alimentelor neprocesate, cu un singur ingredient, mai degrabă decât restricția calorică.

Deși caloriile sunt importante pentru gestionarea greutății, restricționarea acestora, fără a ține cont de alimentele pe care le consumați, este rareori eficientă pe termen lung.

Etichete: alimentatie , sanatate , diete

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri