Nunta regala printul William și Kate Middleton
Divertisment

Prințul William și Kate Middleton s-au căsătorit în 29 aprilie 2011. / Foto: Profimedia

Adevărul despre nunta lui Kate Middleton cu prințul William. Cum a încălcat protocolul regal și care este legătura cu prințesa Diana

Inspirată de soacra ei, Kate Middleton a făcut o schimbare semnificativă în jurămintele pe care le-a rostit la nunta cu prințul William. Ca și prințesa Diana, Kate a decis să încalce protocolul regal, astfel că a eliminat expresia „te voi asculta”, pe care a înlocuit-o cu "te voi iubi, mângâia, onora și păstra".

Nunta lui Kate Middleton cu prințul William, care a avut loc în 2011, a fost una dintre cele mai urmărite nunți regale din lume. Inspirată de gestul similar făcut de prințesa Diana în ziua nunții cu prințul Charles, Kate a ales să urmeze aceeași cale, modificând jurământul regal tradițional pentru a sublinia egalitatea și respectul reciproc în relația ei. 

Citește și: Talentul ascuns al prințesei Charlotte. Kate Middleton a dezvăluit totul: „M-a făcut foarte fericită!”

Cuplul a optat pentru Seria Unu (1966) a Cărții de Rugăciune Comună, permițând miresei să omită "ascultarea lui" și "slujirea lui" în jurămintele religioase. Această decizie a fost privită ca o manifestare a modului în care Kate și William se consideră egali, mai ales că într-un deceniu de când s-au cunoscut au dezvoltat o relație fundamentată pe egalitate.

Gestul lui Kate a fost lăudat de fostul Arhiepiscop de Canterbury, Rowan Williams, care a apreciat cuvintele simple și directe pe care le-au folosit ea și prințul William în jurămintele lor. 

Citește și: Și-a devansat soțul. Kate Middleton a devenit cel mai popular membru al familiei regale britanice

„M-a impresionat foarte mult modul în care William și Catherine au abordat acest mare eveniment. S-au gândit bine ce vor pentru ei înșiși, dar și ce vor să spună lumii. Au avut o abordare foarte simplă, o imagine foarte directă a ceea ce contează cu adevărat la acest eveniment. Ei au renunțat la tradiție pentru că, după o relație de 10 ani, și-au dat seama că trebuie să fie egali”, a declarat Rowan William pentru The Mirror.

În prezent, Kate și William se pregătesc sărbătorească cea de-a 13-a aniversare a nunții lor în privat. Kate a dezvăluit recent că a urmat chimioterapie preventivă pentru o formă de cancer nedezvăluită și este în prezent în convalescență, în timp ce William a revenit la angajamentele publice după un Paște petrecut în intimitate alături de familie.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri